Månadsbrev: Inga trender..

Förra månaden minskade tidsseriemomentum (TSMOM), mätt som MDI, ytterligare från låga till ultralåga nivåer då finansmarknaderna rörde sig i snäva intervall.

Inledningsvis sjönk globala aktieindex på sviktande ekonomisk data och förnyade kinesisk-amerikanska. Under andra hälften av månaden steg emellertid aktiepriserna i hopp om att den gradvisa lättnaden på karantänåtgärder och ytterligare centralbankssstöd.

På valuta- och räntesidan rörde sig dollarn och den amerikanska statsräntan inom ett snävt intervall. Sammantaget försvagades dollarn gentemot de flesta av sina motsvarigheter medan räntorna i allmänhet var högre vid månadsslutet än i början. När det gäller råvaror steg råoljepriset under hela månaden på grund av hopp om ökad efterfrågan när världen öppnar upp och att OPEC:s produktionsinsatser skulle få effekt så småningom.

RPMs fonder var svagt ner med vinster främst från aktier som motverkades av förluster från valutor och energikontrakt i varierande grad.

De globala makroutsikterna förblir dystra. På senare tid har dock statistiken hämtat sig något, vilket skapat förhoppningar om en betydande återhämtning i den ekonomiska aktiviteten när nedstängningarna avvecklas. Nu när Global Corona Crisis (GCC) har fått ett namn, har rädslan för en andra våg för tillfället minskat. För närvarande förblir RPM-indikatorer i stort sett neutrala och portföljerna välbalanserade, något under långsiktigt genomsnittlig risk.

För mer detaljer - läs respektive fonds månadsrapport nedan:

RPM Evolving CTA Fund maj 2020

RPM Galaxy maj 2020