MÅNADSBREV: ÄNTLIGEN LITE TRENDER

Förra månaden ökade tidsseriemomentum (TSMOM), mätt som MDI, kontinuerligt och nådde sin långsiktigt genomsnittliga nivå vid slutet av månaden när trenderna i aktier visserligen avtog men ersattes av starka marknadsrörelser på andra håll.

Aktiemarknaderna steg initialt efter att en stark amerikansk jobbrapport drivit upp förhoppningar om att den amerikanska ekonomin var på rätt väg mot en snabb återhämtning. I mitten av månaden ökade emellertid volatiliteten när oro över ett stegrande antal Covid-19-fall och stimulansförhoppningar kompenserade varandra.

Mot slutet av månaden föll aktier och de globala obligationsmarknaderna steg när investerare sökte säkrare tillgångar efter dystra ekonomiska data framför allt i USA och Tyskland. Den amerikanska dollarn upplevde det största fallet på ett decennium och euron steg kraftigt. Råoljepriset föll efter förnyad rädsla för svag efterfrågan och sist, men definitivt inte minst, guldet steg till nya rekordhöjder.

De globala makroutsikterna är fortfarande ganska dystra. Trots det, är mycket av datan som släpps sämre än förväntat. Med tanke på den fortsatta ökningen av coronavirusfall, förnyade spänningar mellan USA och Kina och de kommande valen i USA är risken huvudsakligen på nedsidan. RPMs indikatorer förblir balanserade men börjar luta mot en riskökning. För närvarande håller vi portföljrisker nära långsiktiga genomsnittsnivåer, men vi har skiftat portföljvikten något mot trend och står redo att taktiskt öka risken.

För mer detaljer - läs respektive fonds månadsrapport nedan:

RPM Evolving CTA Fund juli 2020 

RPM Galaxy juli 2020