Månadsbrev: Aktier upp, obligationer ner...

Förra månaden ökade tidsseriemomentum (TSMOM), mätt som MDI, ytterligare till något över genomsnittliga nivåer, då avtagande trender i obligationer och metaller ersattes av accelererande valutatrender och nyfunnen styrka på aktiemarknaderna där globala index steg under hela månaden, ledda av amerikanska aktier som nådde nya rekordhöjder, först efter oväntat stark ekonomisk data som amerikansk arbetslöshet som föll och förväntningar på ytterligare ekonomisk stimulans, och sedan minskad spridning av coronavirus och hopp om att ett vaccin kommer före valet i november.

Å andra sidan tryckte det förbättrade sentimentet ner obligationspriserna när investerarna sålde av säkrare tillgångar. På valutasidan fortsatte den amerikanska dollarn att falla mot de flesta av sina motsvarigheter då Fed meddelade förändringar som av vissa marknadsaktörer ansågs vara i en tydligt duvaktig riktning. I råvaror, upplevde ädelmetaller som guld och silver, i mitten av månaden, sitt största 1-dagarsfall på flera år, då ökande förhoppningar om det amerikanska stimulanspaketet fick investerare att lämna säkrare tillgångar till förmån för aktier. På andra håll vände råoljepriset kurs och steg på dollarsvaghet och två stormar som drabbade USA:s sydkust. Slutligen drev den låga nederbörden i USA:s mellanvästern upp priset på majs och vete från låga nivåer.

De globala makroekonomiska utsikterna har ljusnat något, även om risker och osäkerhetsfaktorer fortfarande är betydande och fortsätter att peka på underliggande problem. Under månaden har vi taktiskt ökat målrisken och skiftat vikten ytterligare mot trend då RPMs indikatorer har vänt till CTA-vänligt territorium (nästan) över hela linjen. När portföljriskerna ökar fortsätter vi att noga följa situationen.

För mer detaljer - läs respektive fonds månadsrapport nedan:

RPM Evolving CTA Fund augusti 2020 

RPM Galaxy augusti 2020