US Elections Special!

US Elections Special: En bra tid att öka CTA-exponeringen?


Under amerikanska valår har CTA-avkastningen i det fjärde kvartalet i genomsnitt varit betydligt bättre än andra år.

Trender, eller Time Series Momentum (TSMOM), är den huvudsakliga riskfaktorn bakom CTA-avkastning. Utmärkande för alla valår har varit låg, fallande och / eller skiftande TSMOM under större delen av året men alltid med en stark avslutning på året som förklarar det överlägsna resultatet för fjärde kvartalet dessa år.

Detta känns intuitivt rätt, eftersom de flesta presidentval har associerats med initial osäkerhet och stökiga marknader. Men när valet närmar sig kan valprognoser gradvis minska osäkerheten och när valresultatet är klart återfår marknaderna vanligtvis en riktning.

Hittills under 2020, är ​​CTA-avkastningen i linje med hur branschen har presterat historiskt under de tre första kvartalen under valår, om än något bättre, trots de störningar som orsakats av Coronaviruspandemin.

Under ett år då ingenting har varit som vanligt har åtminstone CTA-avkastningen hittills följt ett välkänt mönster. Vi hoppas och förväntar oss att detta kommer att fortsätta under fjärde kvartalet. De historiska prejudikaten, det senaste marknadsbeteendet i kombination med den kommande upplösningen av Brexit-röran och det amerikanska valet, ökar sannolikheten för en CTA-vänlig marknadsmiljö under resten av året.

Klicka på länken för vår fullständiga US Elections Special