VILKA TRENDER FANNS 2019? HUR AVKASTADE CTAS? HUR SER VI PÅ 2020? NU ÄR RPMS ÅRSSAMMANFATTNING FÖR 2019 HÄR....

2019 bjöd återigen på ett år med utmanande marknader för CTAs där det inte fanns några tydliga trender bortsett från i räntemarknaderna. Året började med en reversering av det positiva marknadssentimentet från sista kvartalet 2018. Återstoden av året kännetecknades av en långvarig prisuppgång för räntor som en följd av ett eskalerande handelskrig mellan USA och Kina samt den växande rädslan för en lågkonjunktur. Under det fjärde kvartalet vände emellertid marknadssentimentet återigen efter förnyad handelsoptimism och amerikanska aktieindex nådde nya rekordnivåer vid årets slut.

Avkastningen var blandad mellan förvaltarna, men sammantaget avslutade samtliga substrategier året i positivt territorium. RPM Evolving presterade i linje med jämförelseindex medan RPM Galaxy var något sämre.

År 2020 är den allmänna förväntningen att den globala ekonomin bottnar ur. Om det är korrekt bör CTA-avkastningen förbli positiv under de kommande månaderna innan vi förväntar oss en korrigering när konjunkturen vänder och förvaltarna anpassar positionerna till en ny marknadsmiljö.

Läs hela rapporten nedan:

RPM Yearly Performance Review 2019