Augusti: CTAs upp när flera marknader börjar "trenda"

I augusti fick de traditionella trendföljarna äntligen betalt för sitt eviga sökande efter trender. Även om det var en del turbulens på främst aktiemarknaden under månaden, med oron kring bl.a. Nordkorea, så fortsatte ett antal viktiga marknader sina trender från tidigare månad och många CTAs kunde kapitalisera på bl.a. sina korta positioner i Amerikanska Dollarn, sina långa positioner i ädelmetaller och sina långa positioner i obligationer. 
  
I RPMs fonder var dessa traditionella trendföljare månadens bästa sub-strategi och var upp mellan 3% och 6%. "Hybrida trendföljare", kortsiktiga CTAs samt systematisk Makro hade blandade resultat och varierade från -8% till + 1.4%. 

När vi nu går in i september så ser vi att vårt trendmått (MDI) har börjat stiga från tidigare väldigt låga nivåer, och vi har också ökat andelen trend i våra fonder. Vi står även redo att eventuellt göra en generell riskökning i våra fonder, givet att Mario Draghi inte kommer med nya överraskningar senare i veckan (7 sep).

För att läsa våra fonders månadsbrev så klicka på länkarna nedan:

RPM Evolving CTA Fund Aug 2017

RPM Galaxy Aug 2017