Månadsbrev: Rädsla för pandemi orsakade volatil marknadsmiljö

Förra månaden förblev pristrenderna i stort sett oförändrade och i ingenmansland, då den positiva marknadsmiljön ersattes av kraftfulla risk-off-rörelser i slutet av månaden. Under den sista veckan i månaden bröts lugnet och paniken ledde till ett så kallat koordinerad marknadsfall den 27 februari. Aktier upplevde sin värsta dag sedan den stora finanskrisen 2008 på grund av oron för effekterna av coronaviruset på den ekonomiska tillväxten.

RPMs fonder slutade månaden ner i en extremt volatil marknadsmiljö med växande oro för coronavirus. Samtliga trendföljare var ner i februari medan de diversifierande strategierna genererade blandad avkastning. Sammantaget gav dock det diversifierande blocket positiva resultat.

Trots en del stark amerikansk statistik den senaste tiden har makroutsikterna inte förändrats väsentligt och följaktligen förblir den globala ekonomin i konjunkturavmattning för närvarande. Det är dock omöjligt att säga om det nuvarande marknadsfallet, drivet av oron kring coronaviruset, kommer att ta ytterligare fart och kanske till och med driva världen till lågkonjunktur eller om - tack vare stimulansåtgärder och förnyade centralbankslättnader - allt kommer att återgå till det "nya" normala igen nästa vecka.

För mer detaljer - läs respektive fonds månadsrapport nedan:

RPM Evolving CTA Fund februari 2020

RPM Galaxy februari 2020