MÅNADSBREV: VACCIN OCH TRENDER

Förra månaden ökade riskfaktorn tidsserie-momentum (TSMOM), mätt som MDI, snabbt och nästan oavbrutet från genomsnittliga till över genomsnittliga nivåer, drivet av ett brett baserat rally i riskfyllda tillgångar - såväl av nya som återupptagna trendrörelser.

I motsats till förra månadens ryckiga utveckling, hade globala aktieindex en av sina bästa månader som någonsin noterats. Den amerikanska dollarn fortsatte att försvagas efter att de uppmuntrande vaccinnyheterna ökat de globala ekonomiska utsikterna och investerarnas förtroende. Räntemarknaderna rörde sig dock ganska snävt eftersom investerare vägde de positiva utsikterna och de pågående nedstängningarna till följd av pandemin i Europa mot varandra. Oljepriserna steg på förhoppningar om att ett vaccin skulle kunna innebära en gradvis återgång till normalitet och ökad efterfrågan medan guldpriset föll.

Trots pågående ”lockdown-light” i Europa har aktier och andra riskfyllda tillgångar stigit, sannolikt drivet av minskad osäkerhet i USA vad avser presidentvalet samt vaccingenombrotten. Dessutom överraskar den ekonomiska statistiken positivt och makroutsikterna fortsätter att förbättras. Som förväntat, har en ny omgång av TSMOM utvecklats. RPM-indikatorerna är nu i stort sett positiva och portföljriskerna på över genomsnittliga nivåer i linje med en ökad målrisk. Vi följer utvecklingen kontinuerligt och är beredda att minska risken om den nuvarande trendmiljön skulle visa tecken på utmattning.

För mer detaljer - läs respektive fonds månadsrapport nedan:


RPM Evolving CTA Fund november 2020

RPM Galaxy november 2020