RPMs månadsbrev: Ytterligare en positiv månad för CTAs efter rally i aktier och obligationer

I juni 19 ökade pristrenderna ytterligare och ligger nu över sin långsiktigt genomsnittliga nivå. De flesta CTA-förvaltare lyckades kapitalisera på att aktier och obligationer steg till följd av en mer positiv ton i handelssamtalen, stigande förväntningar på en räntesänkning och ökade förhoppningar om förnyade stimulansåtgärder. I övrigt rusade guldpriserna till en 6-årig högstanivå på grund av att de geopolitiska spänningarna ökade och de ökade utsikterna till monetära lättnader globalt.

RPM Evolving CTA Fund hade en ännu en positiv månad med trendföljande förvaltare som bästa substrategi. Diversifierande strategier, det vill säga kortsiktiga förvaltare, fundamentala förvaltare och VIX-förvaltare, hade blandad avkastning men var också positiva på aggregerad nivå. Även RPM Galaxy slutade månaden upp, när förvaltare och substrategier levererade genomgående positiva resultat.

Den globala ekonomiska utsikten är fortfarande svag. Några av våra indikatorer börjar visa varnande tecken och sålunda hålls portföljriskerna strikt på långsiktigt genomsnittliga nivåer. Vi övervakar situationen noga och står beredda att genomföra en taktisk riskminskning vid behov.

För mer detaljer - läs respektive fonds månadsrapport nedan:

RPM Evolving CTA Fund juni 2019

RPM Galaxy juni 2019