Trender i valutor och aktier gav CTAs en skjuts uppåt i juli

Många sektorer var svårhandlade under månaden, men tydligare trender i valutor (en sjunkande USD) samt aktier (upp i främst USA) gjorde att RPMs fonder fick en skjuts uppåt i juli.
 
De flesta trendföljande förvaltare hade positiv avkastning med vinster i just valutor och aktier men med förluster i råvaror. Månadens bästa CTA låg dock rätt positionerad i råvarusektorn och gjorde vinster från bl.a. boskap (Live Cattle och Lean Hogs) och jordbruksprodukter (Vete, Kaffe, Sojabönor mm).

I RPM Evolving CTA Fund har vi efter våren och sommarens tillskott (två nya kortsiktiga CTAs som  främst handlar VIX-kurvan, samt två nya hybrid-trendföljare) 13 stycken CTAs i fonden. I enlighet med vårt "Evolving CTA koncept" så fortsätter vi vårt arbete med att utvärdera nya förvaltare och kommer kontinuerligt lägga till/fasa ut CTAs.

RPM Galaxy fortsätter med ett koncentrerat innehav av tre stycken väl etablerade CTAs (två trendföljare och en kortsiktig CTA).

För att läsa mer om våra fonder och ta del av senaste månadsbreven så klicka på "Fonder"